RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

​Експерт розповів, як свідчення Насірова можуть розвалити вертикаль влади в Україні

Влада буде намагатися до останнього зробити так, щоб голова ГФС Роман Насіров не давав свідчення правоохоронцям, оскільки багато представників влади замішані в його корупційних схемах.

Про це розповів експерт і політолог Олег Жданов в інтерв'ю "Апострофу".

"Насіров – це ключова фігура в плані політичної системи керівництва країни. Тому що з його годівниці годуються практично всі", - сказав Жданов. При цьому він звернув увагу, що питання з Насіровим було присвячене засідання Ради, на якому депутати намагалися зняти голову НАБУ Артема Ситника. Тоді створити тристоронню комісію для проведення експертизи діяльності голови НАБУ не вдалося, однак, на думку експерта, депутати будуть шукати інші способи змістити Ситника.

Жданов вважає, що такими діями влада намагається захистити себе: "Ми ж прекрасно розуміємо, що якщо Насіров почне давати показання, то вертикаль влади може зруйнуватися в один момент".

Експерт підкреслив, що аналогічна ситуація спостерігатиметься якщо антикорупційні органи візьмуться за голову НБУ Валерію Гонтареву. "Це такі ключові фігури, які будуть оберігати до останнього", - говорить Жданов, зазначаючи, що влада спробує "знайти управу" на НАБУ.

Більше про справу Насірова читайте на "Апострофі".