RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Новоросія" провалилася: радник Порошенка розкрив новий план Кремля по Україні

Радник президента України Володимир Горбулін вважає, що після провалу проекту "Новоросія", РФ не має наміру залишати Україну в спокої і зробить кроки для її "самоліквідації".

Новий план Путіна щодо України радник розкрив у своїй статті на сайті ZN.ua.

За словами Горбуліна, насамперед задум росіян видно по активізації різного роду міжнародних радників, які то і діло пропонують Україні різного роду мирні плани. "Нам пропонують "забути про Крим", "провести вибори під наглядом російських військ", то "примиритися і не розбурхувати громадськість" — цих планів буде ставати все більше. І мета цього "планів громаддя" — переконати західних партнерів у тому, що рішення існують — просто "незговірлива" Україна не хоче їх шукати", - пише Горбулін.

При цьому він відзначає, що всі ці чесноти на ділі виявляються то колишніми махінаторами, то екс-олігархами та ін. При експерт вважає, що якщо Україна прийме один із таких мирних планів, то це призведе до втрати всієї країни. "Бо будь-яка спроба "домовиться" з агресором (навіть опосередковано) призведе до масштабної політичної кризи", - попереджає Горбулін. При цьому додає, що Кремль у цій справі вміло використовує запити на прості рішення проблем, що в підсумку підриває єдність країни і готовність чинити опір у війні.

Так, першим етапом для нового плану Кремля Горбулін називає тотальну хаотизацію українського життя. Тиск у цьому напрямку, на думку радника президента, Росія може надати через міжнародний вплив (мирні плани), погіршення економічного становища в країні та агітацію за перевибори.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Валерій Соловей розкрив новий план Путіна по Україні.