RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Нечуване нахабство: мережу розлютила заява Гройсмана про зростання доходів українців

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що зростання зарплат в Україні випереджає зростання цін, чим викликав обурення користувачів соціальних мереж.

Про зростання доходів українців Гройсман написав на своїй сторінці в Facebook.

Пославшись на дані Держстату, прем'єр заявив, що середня зарплата штатного працівника в Україні в березні 2017 року склала 6752 грн., Що вдвічі більше мінімальної зарплати та на 8,7% більше показника лютого. Також Гройсман стверджує, що в березні більш ніж на 8 % зросло промислове виробництво.

Прем'єр повідомив, що в цілому по року нiбито є зростання доходів українців більш ніж на 37%, при цьому показник інфляції за цей період становить близько 15%.

"Можемо сміливо говорити, що зростання зарплат нарешті випереджає зростання цін", — резюмував Гройсман.

Його пост зібрав понад 250 коментарів, більшість з коментаторів обурені заявою Гройсмана і називають його неправдою.

"Полудурок. Де він бачив зарплату 6752 грн? Якщо десь і бачив то це не означає, що "доходи УКРАЇНЦІВ зросли на 37 %", "Ця статистика означає лише по-африканськи колосальний розрив між злиденним населенням і жменькою тих, хто нагородив себе правом призначати самим собі надзарплати. Немає в Україні середньої зарплати 6752 грн!", "Ага. Круто, але тільки як бути інвалідам 2 групи, які на даний момент отримують соціальну виплату в розмірі 1247 грн і немає ніяких пільг?!!! (Інформація точна, тому що це я.)", "Не знаю, у мене грязними 3200 грн, що далі, як далі бути?", "Середня 6700??? Пригадується анекдот про пиріжки де шахтар з'їв нуль а депутат 10 і в середньому по 5 пиріжків на людину", "Пане Володимир, видаліть цей пост, не насміхайтеся над людьми", "Маячня... Заходимо на будь-який сайт по працевлаштуванню і дивимося пропоновані зарплати... 5000 - 5500 грн. з натяжкою в середньому виходить", "Нечуване нахабство", — коментують користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", раніше Гройсман розповів, куди направлять конфісковані гроші Януковича.