RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо, в яку суму українцям обійшлися Порошенко і АП: документ

Витрати держбюджету України на фінансове забезпечення президента Петра Порошенка та адміністрації глави держави за майже три роки його перебування при владі склали понад 0,5 млрд грн.

Про це йдеться у відповіді Адміністрації президента України на офіційний запит "Апострофа".

"Фінансове забезпечення діяльності президента України, Адміністрації президента України, Державного управління справами та Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом міністрів України здійснюється Державним управлінням справами за бюджетною програмою "Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності президента України та Адміністрації президента України". Касові видатки Державного управління справами за вказаною програмою в період 2014-2016 років і за чотири місяці 2017 року становлять 515 085,611 тис. грн", - йдеться в листі АП.

У ньому також наголошується, що облік витрат на утримання окремо президента і його адміністрації "чинним законодавством не передбачено".

Порошенко переміг на виборах президента України, які пройшли в один тур у травні 2014 року. Він набрав 54,7% голосів виборців і вступив на посаду глави держави 7 червня того ж року.

Як повідомляв "Апостроф", Порошенко під час прес-конференції 14 травня не дав прямої відповіді на питання про те, чи збирається він балотуватися на другий термін.