RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Путіна був план А: названі міста України, які Росія хотіла захопити

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров вважає, що Російський президент Володимир Путін після подій у Криму в якийсь момент зрозумів, що його дії залишаються безкарними і збирався захопити міста південно-східної частині України.

Таку думку Чубаров висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Одна команда захопила адмінбудівлі немає опору, українські війська не втручаються, правоохоронці мовчать, світ шокований, але мовчить. Далі – захоплення літаків, потім – перекидання військ десантними кораблями, оточення українських військових гарнізонів, перекриття перешийка з материковою Україною... Путін в якийсь момент для себе зробив висновок, що йому це дозволяють", - заявив він.

На думку лідера Меджлісу, таке положення справ стало витоком війни на Донбасі. Він висловив упевненість, що план А Путіна полягав у захопленні території України "починаючи від Харкова, і по всьому півдню до Одеси – і так би він зімкнувся з Тирасполем". Тому в Одесі і Харкові відбувалися збройні протистояння в 2014 році, а також спроби дестабілізувати ситуацію в Запорізькій та Херсонській областях, і захоплення Донецька з Луганськом.

Читайте повне інтерв'ю з Рефатом Чубаровим для "Апострофу": "Є два способи нанести удар по Росії".