RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Створення антикорупційної палати в Україні: з'явилася резонансна заява НАБУ

НАБУ назвало заяву голови Європейської комісії Жана-Клода Юнкера про створення Антикорупційної палати в Україні наслідком дезінформаційної політики.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Ймовірно, заява президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, що Євросоюз вважає достатнім створення спеціальної антикорупційної палати, є наслідком цілеспрямованої дезінформації по відношенню до європейських партнерів України", - відзначили в бюро.

Як вважають в НАБУ, створення антикорупційних палат не тільки не вирішить проблему відсутності вироків стосовно топ-корупціонерів, але й посилить її.

"За наявними даними, зараз у судах першої інстанції бракує понад 2500 суддів. Якщо суди першої інстанції на сьогодні не в змозі забезпечити формування колегії з трьох слідчих суддів для розгляду справ, переданих НАБУ, незрозуміло, яким чином вони зможуть сформувати окремі антикорупційні палати", - підкреслили в бюро.

НАБУ підкреслює, що створення окремого Вищого антикорупційного суду є ефективним способом вирішення проблеми відсутності вироків стосовно топ-корупціонерів і необхідною умовою для успішної боротьби з корупцією в Україні.

Детальніше про нові антикорупційні ініціативи української влади читайте в матеріалі "Апостроф": "Обдурити Захід і "закрутити гайки" в Україні: у Порошенка придумали ідеальний інструмент".