RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Повна байдужість: відомий журналіст жорстко пройшовся по владі України через Крим

Заступник генерального директора єдиного кримськотатарського телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв заявив, що кримські татари не бачать від української влади бажання і спроби повернути окупований Крим.

Таку точку зору він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Звичайно, настрої не дуже веселі. Дивлячись на те, наскільки байдужий до теми повернення Криму президент країни, наскільки байдужа Верховна Рада, багато політиків, люди думають: а що далі з нами буде? Відчутних справ, спрямованих на їх звільнення, немає. Крім, можливо, окремих досягнень зовнішньої політики", - зазначає Муждабаєв.

Журналіст додав, що у кримських татар немає нічого спільного з Росією, яка назавжди залишиться для них ворогом і окупантом.

"Але кримські татари від своєї держави повинні бачити ясні дії, спрямовані на повернення Криму. У внутрішній політиці – ігнор теми Криму. Забуття. Та й на міжнародній арені Крим майже не згадується", - зазначає він.

На думку Муждабаева, за словами влади про те, що Крим – це Україна, нічого не стоїть.

"Тепер уже тут, під окупантами, важко. Але це питання не кримських татар навіть – це питання для України, точніше питання до влади: вони чого в підсумку хочуть? Вони яку країну хочуть будувати? Країну, яка бореться за своїх? Або країну, яка кидає своїх, як росіяни?", - говорить журналіст, відзначаючи, що тема Криму штучно вимивається зі ЗМІ та політики.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" – "Тему Криму штучно замовчують, усе більше людей вважає, що нас продали – Айдер Муждабаєв".