RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Дипломат розповів про плани США щодо постачання військової техніки в Україну

Посол України в США Валерій Чалий повідомив, що найближчим часом американські партнери мають намір передати Києву партію армійських позашляховиків Humvee.

Про це він розповів в ефірі "Радіо Свобода".

"Ті ж автомобілі Humvee - зараз планується велика поставка нових, якісних автомобілів, у тому числі медичних. Все те, що допомагає зберегти життя, не спрямоване на наступальні операції", - сказав Чалий.

Також дипломат зазначив, що в Пентагоні і Держдепартаменті США є підтримка щодо питання надання летальної зброї Україні.

"50 млн доларів є в цьому році, щоб виділити такий вид озброєння. Але рішення за президентом Трампом. Підтримка Пентагону, Держдепу у цьому питанні є", - повідомив Чалий.

Також він зазначив, що днями відбулася дискусія американських експертів, які запропонували підняти питання про оборонне озброєння.

HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle – "високоподвижний багатоцільовий колісний транспортний засіб") або Humvee – американський армійський позашляховик, придатний до десантування на парашуті. Машина відома під назвою Hummer.

Раніше в інтерв'ю "Апострофу" американський аналітик Річард Вайц назвав дві позиції, які обговорюють в адміністрації Трампа щодо поставок зброї Україні.