RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Все не так гладко: Тимчук розповів, як Україна готується до масштабного вторгнення військ Путіна

Незважаючи на те, що під час бойових дій на Донбасі беруть участь лише сухопутні війська, інші види Збройних сил України проходять активну підготовку до можливого військового вторгнення Росії. Але існують деякі проблеми.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Але, тим не менше, бойова підготовка йде дуже насичено. За останні два роки в повітряних силах йде наліт за рівнем міжнародних нормативів – 110-120 годин на льотчика за рік. Тоді як ще в 2015 році у нас елітні льотчики мали наліт максимум у 30-40 годин. Тобто треба розуміти, що наш Генштаб відпрацьовує всі варіанти, в тому числі варіант широкомасштабної і відкритої агресії Російської Федерації проти України", - говорить він.

Тимчук каже, що про тривалість бойових дій в разі нападу Росії говорити проблематично, але точно відомо, що ЗСУ потрібно буде розраховувати і на територіальну оборону, на створення бази партизанської війни і так далі.

"У відкритому протистоянні у Збройних сил України шансів не так багато довго протриматися, а тим більше перейти в наступ і дійти до Уралу", - пояснює він.

При цьому експерт вважає, що Росія в разі вторгнення навряд чи піде на Київ танками. За його словами, сучасні операції починаються з роботи авіації і ракетного озброєння.

"Знищуються комунікації, пункти управління військами, цивільні об'єкти стратегічного призначення. Тільки після цього вступають в дію сухопутні війська - мотострілкові і танкові частини", - говорить Тимчук.

За словами нардепа, Україна має деякі проблеми з ППО, але озвучувати подробиці не став.

"Ми можемо довго розповідати про ППО. Як представник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, я володію певною інформацією, яку, на щастя, не можна озвучувати. Але я вам скажу, що у нас там все далеко не так гладко, як хотілося б", - сказав він.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Україна не оголосить війну Росії з однієї простої причини - Дмитро Тимчук.