RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Є підтримка на Заході: названа причина, чому Саакашвілі до цих пір не вислали з України

Незважаючи на те, що екс-главу Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України, його не висилають з України через підтримку західних політиків.

Таку думку "Апострофу" озвучив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

Експерт зазначає, що конфлікт Саакашвілі з президентом України Петром Порошенком дуже вигідний ряду політиків.

"Цей конфлікт між [президентом Петром] Порошенком і [головним ініціатором протестів Міхеілом] Саакашвілі вигідний багатьом, оскільки він не чіпає інших учасників політичного театру в Україні, а, в першу чергу, спрямований проти Порошенка. Це вигідно іншим опозиціонерам, які ніби як не при справах, але яким в той же час вигідно ослаблення Порошенка в зв'язку з майбутніми виборами", - говорить Петренко.

В даному контексті він також озвучує імена міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Разом з тим Петренко зазначає, що Саакашвілі явно користується підтримкою з боку США.

"Саакашвілі ж, по суті, нічого втрачати, він навіть не громадянин України. Очевидно, що у нього є підтримка частини істеблішменту США, оскільки при інших варіантах він вже давно або сидів би у в'язниці, або був би висланий з країни. Без підтримки впливових країн, яким зобов'язана Україна, Саакашвілі б тут не було", - пояснює він.

Петренко впевнений, що Саакашвілі перебуває в сфері інтересів Заходу і можливо це є одним з моментів впливу на рішення Порошенка.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Вигідно багатьом: хто використає конфлікт Порошенка і Саакашвілі.