RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Між дуже поганим і жахливим: в Україні розповіли про патову ситуацію влади у "війні" з Саакашвілі

Українська влада потрапила в тупикову ситуацію в конфлікті з політиком, лідером "Руху нових сил" Міхеілом Саакашвілі.

Таку думку в коментарі "Апострофу" озвучив експерт програми міжнародної та внутрішньої політики "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич, підбиваючи політичні підсумки тижня.

"Передбачити, як будуть розвиватися події далі, складно, так як помилки роблять і ті, і інші. Саакашвілі буде працювати над підвищенням ставок. Він цікавий пресі, коли його і його прихильників пресують. Питання в тому, коли почнуть здавати нерви у влади (розмова відбулася до затримання Міхеіла Саакашвілі в Києві, - "Апостроф") ", - повідомив Тишкевич.

У якості прикладу він навів ситуацію, коли активісти і Саакашвілі ночували в наметах, а коли останньому стало холодно, вони викинули працівника управління Держохорони комітету ВР і сіли туди.

"Я уявляю, якби таке сталося в європейських країнах або в тій же Білорусі. Там би, швидше за все, від комітету нічого не залишилося б, але і не залишилося б від цих товаришів. Йде свідома провокація на підвищення ставок, щоб виставити себе жертвами режиму", - зазначає Тишкевич.

За його словами, з урахуванням всіх помилок, які встигла допустити влада, вибір у неї залишився невеликий.

"На жаль. Сьогодні влада виявилася в патовій ситуації, тому що ідеального безпрограшного виходу для неї вже не існує. Тут вже вибір між дуже поганим і жахливим", - упевнений експерт.

Детальніше про це в матеріалі "Апострофа" - Влада в глухому куті, але є й гарна новина - про Саакашвілі та війну з Росією.