RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Саакашвілі таки прийшов в ГПУ: перші деталі допиту і відео

Лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі в понеділок, 18 грудня, прийшов до Генеральної прокуратури України, але не став відповідати на запитання слідчих.

Відповідне відео опубліковано в YouTube.

Причину відмови давати свідчення пояснив адвокат політика Руслан Чорнолуцький. За його словами, слідчі ГПУ не мають повноважень для допиту, так як слідчим органом визначено слідчий відділ Служби безпеки України.

Після того як слідчий прокуратури Олександр Говорущак вийшов до контрольно-пропускного пункту і запитав у Саакашвілі, чи збирається той проходити на допит, політик зробив йому зауваження з приводу підвищеного тону. Також лідер РНС заявив, що прокурор відмовляється з ним спілкуватися.

У свою чергу слідчий пояснив журналістам, що дійсно слідчим органом з проведення досудового розслідування у цій справі визначено слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області. Однак прокурор має право проводити слідчі і процесуальні дії в рамках своїх повноважень.

"Підозрюваний Саакашвілі на даний час не виконав свої обов'язки як підозрюваний і він буде повторно викликаний для проведення слідчих дій", - пояснив Говорущак.

Також читайте матеріал "Апострофа": Три варіанти: з ким Саакашвілі об'єднається для боротьби з Порошенком.