RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Савченко готуються заарештувати: що відомо на даний момент

У четвер, 15 березня, генеральний прокурор України Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради заявив про наявність у правоохоронців доказів підготовки депутатом Надією Савченко теракту в центрі Києва і причетності до підготовки нардепом державного перевороту.

Савченко після прибуття в Україну приїхала на допит в СБУ у гучній справі переговірника Володимира Рубана. За словами генпрокурора Луценка, Савченко планувала влаштувати кривавий інцидент в урядовому кварталі Києва: "Слідство має неспростовні докази того, що Савченко особисто планувала, особисто вербувала, особисто віддавала вказівки: як провести терористичний акт тут, в цьому залі (Ради - ред.). Знищити двома бойовими гранатами дві ложі в парламенті, з мінометів обстріляти купол парламенту, і з автоматів добивати тих, хто б вижив".

"Апостроф" збирає всі подробиці гучної справи і стежить за ситуацією навколо Савченко.

21:20 "У мене є нагородна зброя. Мені її вручив Андрій Парубій після мого повернення. І цю зброю я маю право носити, як офіцер. Я знаю, де і куди її носити ... Можу сказати, що я сьогодні вперше побачила страх в їхніх (депутатів, - ред.) в очах ", - сказала Савченко в коментарі ЛБ.

18:15 Голосувати щодо недоторканності Савченко сьогодні не будуть.

17:00 Нардеп Савченко в кулуарах досить розмито відповіла, чому її вивели із зали засідань та сказала, що гранат в її кишені не було.

16:44 Савченко повернулась в Раду і жорстко пройшлась по владі України, звинувативши топ-політиків в ряді смертельних злочинів.

16:00 Нардепа Савченко вивеи із сесійної зали Ради. За інформацією ЗМІ, вона пронесла туди три гранати і пістолет!

14:20 Савченко уточнила свої слова про снайперів на Майдані. Каже, що в будівлю готелю "Україна" снайперів заводив Сергій Пашинський.

14:13 В кулуарах Савченко запропонувала допитати її на поліграфі.

14:10 Савченко знаходиться в Раді і розповідає, що від чергових виборів Україна тільки втрачає. Говорить, що Луценка назначили генпрокурором "за великі гроші".

13:45 В Європі Надія Савченко дала свідчення проти президента Петра Порошенка.

"У Європі, будучи ці 3 дні, я встигла дати свідчення в юридичних і судових інстанціях Європи проти корупції Порошенка, проти злочинності нашої влади і по політичних переслідуваннях", - сказала нардеп після допиту в СБУ.

13:20 Генпрокурор Луценко вніс в Раду подання на зняття недоторканності з Савченко.

13:07 "Українці, задайте собі питання: хто хоча б раз не думав знищити цю владу, знести цю владу, як закликав нас всіх Майдан? Хто не думав підірвати Банкову чи Верховну Раду? Ми хіба живемо в 37-му році? У сталінські часи? Про це хіба не можна говорити на вулицях? ", - сказала Савченко на брифінгу перед допитом СБУ.

12:30 Рада тим часом виключила Надію Савченко з парламентського комітету з держбезпеки.

12:00 Сама Савченко на брифінгу повідомила про плани взяти Рубана на поруки. Також зробила ще одного гучну заяву: сказала, що особисто бачила, як нинішній спікер Андрій Парубій під час Революції Переваги на Майдані заводив снайперів в будівлю готелю "Україна". Пізніше нардеп уточнила, что снайперів заводив нібито не Андрій Парубій, а Сергій Пашинський.