RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Міноборони дезінформує українців про кількість квартир, виділених військовим - експерт

Нинішня влада доносить до українців неправильну інформацію про кількість квартир, виділених військовим.

Про це в своєму блозі на "Цензор.НЕТ" пише військовий експерт Іван Апаршин, підкреслюючи, що насправді кількість квартир не перевищує тисячі на рік.

"Це дуже мало, враховуючи реальні потреби - і то, що кількість виділених для армійців квартир може бути в рази вище!", - упевнений Апаршин.

Він згадує, що під час, коли Міністерство оборони очолював Анатолій Гриценко, вдалося забезпечити квартирами 12600 сімей військовослужбовців. Апаршин підкреслив, що цей показник став найвищим за всі роки існування Збройних сил.

"Сьогодні цей процес практично зупинений. Чи не тому, що немає грошей. А тому, що їх крадуть", - вважає військовий експерт.

За його словами, доводить це акт перевірки Рахунковою палатою Міноборони за програмою будівництва житла для військовослужбовців та їх сімей в 2016-2017 роках. Апаршин уточнив, що з 1,247млрд гривень, не знайшли підтвердження витрат на близько 600 млн гривень.

"Із запланованих 2200 квартир Міноборони отримало 1083. Зате знайшли випадки зведення житла для військових там, де цих військових ніколи не було. Або випадки покупки під виглядом нових квартир старих будівель, не призначених для проживання", - розповів Іван Апаршин.