RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Український топ-чиновник на прізвисько "Бакс" потрапив в скандал

Журналістів антикорупційної програми "Схеми" не пускають на прес-конференцію з в.о. міністром аграрної політики Максимом Мартинюком.

Про це повідомляє журналістка і ведуча Наталія Седлецька на своїй сторінці в Facebook.

"Завтра відбудеться річна підсумкова прес-конференція Максима Мартинюка - він зараз керує міністерством аграрної політики, з тих пір як Кутовий самоусунувся", - написала вона.

Журналісти програми "Схеми" провели журналістське розслідування, яке пов'язане з діяльністю в.о міністра аграрної політики Максима Мартинюка на прізвисько "Бакс". Як зазначила Седлецька, таке прізвисько йому дали в політичних кулуарах, але деталі вона не уточнила.

За словами Седлецької, журналістів програми не захотіли акредитувати на захід, пояснивши: "через велику кількість бажаючих і обмежене число місць, пріоритет був наданий представникам аграрних ЗМІ". Такими діями колеги Мартинюка порушили закони України. Зокрема, статтю 26 Закону "Про інформацію" порушила начальниця відділу зв'язків з громадськістю міністерства Олена Солоха.

Але не дивлячись на це Седлецька заявила, що журналісти все-таки підуть на прес-конференцію, щоб задати свої питання Максиму Мартинюку.

Ситуація також обурила користувачів та інших політичних діячів, які прокоментували її під постом провідною

Пізніше стало відомо, що журналісти програми змогли потрапити на прес-конференцію, онлайн ефір якої транслювали на сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", сайт AgroPolit проаналізував черговий рік каденції фактичного керівника аграрного міністерства Максима Мартинюка, на цій посаді. На думку журналістів видання, робота аграрного міністерства, після того, як його покинув міністр Тарас Кутовий, чия відставка, до речі, до цих пір не проголосована, залишає бажати кращого.