RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​НАБУ зробило заяву щодо скандалу зі скасуванням відповідальності за незаконне збагачення

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) вважають декриміналізацію незаконного збагачення в Україні кроком назад в антикорупційній реформі країни.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному порталі відомства.

"Переконані, що такий хід подій не відповідає суспільним інтересам і вимогам очищення влади від корупції. Прийняте рішення Конституційного Суду - це крок назад в антикорупційній боротьбі України та крок назустріч реваншу старої системи", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ вважають, що такий крок, який є наслідком рішення Конституційного суду, відкриває чиновникам можливості для зловживань і надає індульгенцію на вчинення ними кримінальних корупційних правопорушень.

"Тепер мільйонні статки, отримані з джерел, законність яких не доведена, в Україні не вважаються кримінальним злочином", - йдеться в заяві.

"Такий крок, на думку Національного бюро, є політично мотивованим і суперечить зобов'язанням України за ратифікованою Конвенцією ООН проти корупції, домовленостями з Міжнародним валютним фондом і Європейським Союзом", - сказано в заяві.

У НАБУ відзначили, що на сьогодні детективи відомства розслідують факти незаконного збагачення на загальну суму понад 500 млн грн в рамках 65 кримінальних проваджень.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", президент України Петро Порошенко має намір подати до Верховної Ради новий проект закону про відповідальність чиновників за незаконне збагачення.