RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилася реакція Зеленського на мовний закон

Переможець виборів президента шоумен Володимир Зеленський прокоментував щойно прийнятий парламентом закон про мову.

Про це повідомляє сам Зеленський на своїй сторінці в Facebook.

"Після мого вступу на посаду президента буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб переконатися, що в ньому дотримані всі конституційні права і інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу буду реагувати відповідно до конституційних повноважень президента України i в інтересах громадян", - заявляє Зеленський.

Також він підкреслив, що українська мова - єдина державна мова в Україні.

"Так було, так є і так буде. З цього питання - ніяких компромісів. Держава повинна дбати про розвиток української мови, про розширення сфери його споживання. Це теж безумовно, з цим погоджується все суспільство. Питання в методах, якими ми втілюємо в життя цей стратегічний курс", - висловився він.

"Моя принципова позиція - держава має сприяти розвитку української мови шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, а не заборон і покарань, ускладненням бюрократичних процедур, множенням кількості чиновників замість їх скорочення", - додав Зеленський.

Як вважає Зеленський, оскільки перед Україною сьогодні стоять серйозні виклики, потрібно "ініціювати і приймати такі закони і такі рішення, які консолідують суспільство, а не навпаки".

Нагадаємо, в соціальних мережах викликала бурю емоцій підтримка у Верховній Раді проекту так званого закону про мову.

Як повідомляв "Апостроф", заступник голови фракції "Опозиційний блок", народний депутат Олександр Вілкул заявив, що вніс до Верховної Ради постанову, яка блокує підписання закону про мову.