RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал з інавгурацією: з'явилося пояснення від Зеленського і нове рішення Ради

Представники команди новообраного президента Володимира Зеленського продовжують наполягати на його інавгурації 19 травня, в День пам'яті жертв репресій.

Про це заявив радник Зеленського Дмитро Разумков в ефірі ICTV.

Він уточнив, що інавгурацію необхідно провести в неділю, 19 травня, щоб уникнути "транспортного колапсу" в столиці.

"Будь-які події, приїзди іноземних гостей - це обмеження по переміщенню в Києві. Якщо ми говоримо про день інавгурації, це фактично повний транспортний колапс центральній частині міста, тому що все буде перекрито. Щоб мінімізувати такий негативний ефект, Володимир Олександрович і пропонує провести його в перший вихідний день, а фактично це 19 число", - сказав Разумков.

Дмитро Разумков зазначив, що Верховна Рада вже мала шанс проголосувати за дату інавгурації, проте їм не скористалася. На його думку, народні депутати побоюються розпуску парламенту, тому затягують голосування за відповідні проекти.

У той же час у Верховній Раді було прийнято рішення розглянути всі 5 законопроектів щодо інавгурації Зеленського 16 травня. Три проекти мають на увазі призначення інавгурації на 19 травня, ще по одному - на 21 травня і 26 травня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народні депутати відзначили, що в разі, якщо парламент не зможе визначити дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, тоді це зробить голова Верховної Ради.