RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Таємний список Кремля: топ-дипломат США виявилася нев'їзний в Росію

Колишньому помічникові держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд відмовили в російській візі.

Про це повідомляє видання "Коммерсант".

Американська чиновниця хотіла прибути в Москву для участі в міжнародній конференції. Однак її внесли в чорний список, складений у відповідь на антиросійські санкції США.

Як уточнили у виданні, на відміну від американського чорного списку російський реєстр ніде в повному обсязі не публікувався. Про те, що їм заборонений в'їзд до РФ, американські громадяни нерідко дізнаються вже після подачі документів на візу.

Відзначають, що таке ставлення до Нуланд сформувалося через її політику. У 2013 році чиновниця була на Євромайдані в Києві, де підтримувала активістів. Також вона просувала політику Грузії і Молдавії, виступаючи за санкції щодо РФ.

З січня 2018 року по січень 2019 року Вікторія Нуланд очолювала Центр нової американської безпеки (CNAS). На початку травня вона виступила на слуханнях в Конгресі США, де висловилася за подальше посилення санкцій проти Росії.

Як повідомляв "Апостроф", в ході свого неофіційного візиту до Києва помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд зустрілася з тоді ще президентом України Петром Порошенко, обговорила з ним порядок денний майбутньої зустрічі глави української держави з тоді президентом США Бараком Обамою на саміті у Варшаві.