RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рішення Сенченка пояснюється кадровим голодом в політиці - військовий експерт Бадрак

Вихід з партії "Батьківщина" одного з головних соратників Юлії Тимошенко - Андрія Сенченка, який вважався основним кандидатом на посаду міністра оборони, став несподіваним, але логічним рішенням.

Про це сказав директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння CACDS Валентин Бадрак у себе в Facebook.

"Для мене, як і для багатьох інших, стало несподіваним рішення Андрія Сенченка вийти з "Батьківщини". Але після зустрічі, що відбулася за моєю пропозицією, все стало ясно. Нас турбують однакові проблеми - зростання ризиків для України на тлі кадрового вакууму", - пояснив Бадрак.

Він згадав спільні проекти в обороні, що реалізуються спільно з Андрієм Сенченко, і висловив надію на подальшу співпрацю.

"Ми разом з "Силою права" Сенченко вже працювали над проектом вивчення можливості створення в Україні професійної армії, тому знаю потенціал організації не з чуток. Думаю, будуть і спільні проекти з ЦДАКР, щоб запобігти кадрового нігілізму, створити умови для перемоги України в цій війні. А тут потрібні професіонали і чіткий план реагування на сучасні виклики. З огляду на те, що майже весь Військовий кабінет, утворений Сенченко, йде з ним далі, у "Сили права" є всі шанси стати активним учасником освіти сили прав а в державі", - вважає Бадрак.

28 травня Андрій Сенченко заявив про вихід з ВО "Батьківщина". У штабі Тимошенко Сенченко вважався фахівцем з оборонної тематики і стратегом з питань деокупацію і реінтеграції Криму та Донбасу. Сенченко - кримчанин, на посаді заступника голови Ради міністрів АР Крим в 1994 році очолював операцію українських спецслужб, яка завадила РФ відокремити АРК від України руками проросійського політика Юрія Мєшкова.

Навесні 2014 Сенченко був т.в.о. заступника голови Адміністрації президента України, він домігся виведення з окупованого півострова озброєння і військової техніки ЗСУ, очолював операцію з обміну сорока українських військових, журналістів і громадських активістів на одного російського диверсанта. Вважається організатором водної блокади Криму.

Сенченко - голова громадського правозахисного руху "Сила права", який працює над міжнародним визнанням РФ як агресора і над відшкодуванням завданої російською збройною агресією шкоди.