RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Батьківщина" закликала Раду дати президенту можливість виконувати його обов'язки

Після обрання президента українці очікують на зміни в країні, в той же час парламент проводить політику блокування – не дає можливості главі держави виконувати свої конституційні обов’язки.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв з трибуни Верховної Ради.

"Те, що зараз відбувається – намагання зірвати дострокові вибори та відмова призначити тих посадовців, які, згідно з Конституцією, є прямою сферою відповідальності президента, – це свідоме гальмування змін в Україні", – наголосив він.

Народний депутат висловив обурення, що Зеленський здійснює закордонні візити в час, коли не призначено нового очільника МЗС, а "матеріали для Брюсселя йому готував старий міністр закордонних справ Клімкін".

"Парламент, замість того, щоб засідання розпочати з відставки міністра закордонних справ, міністра оборони, голови СБУ, робить в напівпорожній залі вигляд, що нічого не відбувається", – додав Соболєв.

Тому позиція "Батьківщини" однозначна: є конституційні повноваження президента, які голова держави повинен мати змогу виконувати.

"І вони не в тому, як ділити Антимонопольний комітет, інші регулятори, чим займався колишній президент. Є прямі конституційні обов’язки глави держави – питання закордонних справ, це питання оборони і питання СБУ. Треба негайно зробити ці ключові призначення. Ми звертаємося до парламенту: складіть графік роботи Ради таким чином, щоб безперервність влади була дотримана – і в Конституції, і в законах України. Це найкращий варіант, щоб суспільство відчуло зміни", – підсумував перший заступник голови фракції "Батьківщина".