RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Малувато буде: Разумков дивно висловився про зарплату для нардепів

Спікер новообраного українського парламенту Дмитро Разумков назвав заробітну плату народних депутатів в Україні – 36 тисяч гривень, з доплатами до 50 тисяч, занизькою для європейської країни.

Про це він заявив в інтерв'ю "НВ".

Також він зазначив, що в Європі депутати парламентів мають соціальні пакети і завдяки цьому "тримаються за роботу".

"Вона (зарплата нардепів – "Апостроф") могла би бути більшою. Хоча це гарна зарплата на тлі мінімальної, але недостатня. Ми тільки йдемо до того, що мають, наприклад, європейські депутати — гідна зарплата і хороший соціальний пакет, коли людина тримається за цю роботу і розуміє її престиж", — пояснює Разумков.

Він не став називати розмір "оптимальної зарплати депутата ВРУ.

"Тут потрібна експертна дискусія, я не готовий відповідати… За 40 тисяч грн не купиш шестисотий Mercedes, але жити можна цілком гідно. Далі питання твоїх цінностей", - зазначив політик.

Разумков назвав свою приблизну зарплату на посаді спікера українського парламенту. За його словами, на ці гроші він зможе вижити тому що раніше собі "сформував матеріальну подушку".

"Приблизно знаю, що десь біля 50 тисяч грн, і мені досить, я сформував собі матеріальну подушку завдяки бізнесу", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в партії "Слуга народу" анонсували, що з кінця серпня у Верховній Раді запрацює система перевірки роботи народних депутатів "Великий брат". Окремі депутати висловилися категорично проти запуску системи, назвавши її "ознакою диктатури".