RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Раді запропонували позбавити нардепів грошей: названа причина

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект, що пропонує позбавляти депутатів відшкодування витрат на виконання депутатаскіх повноважень в разі пропуску без поважних причин засідань Ради або комітетів.

Про це заявив глава комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Ради Сергій Кальченко.

Основний законопроект нардепи вирішили відхилити.

"Що стосується основного законопроекту №1035: пропонується рекомендувати ВРУ за результатами розгляду в порядку денному - не підтримати. Рішення прийнято одноголосно. За проектом закону України про зняття заробітної плати за прогули № 1035-1. Також пропонується Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні не підтримати. Проект рішення по альтернативного законопроекту №1035-2: пропонується рекомендувати парламенту включити законопроект до першого розділу в порядку денному і за результатами розгляду законопроекту в першому читанні прийнятий ь його за основу і в цілому. 6 - "за". Рішення прийнято більшістю ", - заявив Кальченко.

Так, основний законопроект №1035 пропонує позбавити депутатів фінансового забезпечення, права на виплати в разі пропуску третини пленарних засідань і половини засідань комітетів. Втім, за словами одного з його авторів, депутата Павла Фролова, альтернативний законопроект №1035-2 є більш досконалим.

Так, в порядку денному засідання регламентного комітету 9 вересня варто розгляд всього дев'яти законопроектів, які визначені президентом як невідкладні. Зокрема, законопроекти № №1035, 1036, 1038,1039, 1040, 1042, 1043, 1044, 1045.

Глава комітету Сергій Кальченко підкреслив, що до 9 основних законопроектів подано також 11 альтернативних проектів.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі активно обговорюють знімок, зроблений в перші дні засідання нового скликання українського парламенту. На ньому зображений народний депутат від "Слуги народу" Юрій Корявченков (відомий як "Юзик").