RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Поліграф для нардепів: скандальний депутат Ради зробив кумедне зізнання в прямому ефірі

Народний депутат IX скликання з групи "За майбутнє" Антон Яценко своєрідно відмовився від перевірки на детекторі брехні, яку ініціює Офіс президента для деяких депутатів.

Пропозицію пройти перевірку Яценко прокоментував телеканалу "Наш".

"Навіщо? Вони сходять всі. Нехай розкажуть - отримували вони, не отримували [гроші за голосування] і взагалі - чи знайомі вони зі мною? З огляду на те, що я не дівчина-шлюшка, а народний депутат чотирьох скликань, то, природно, в шапіто не будемо перетворювати Верховну Раду ", - заявив в прямому ефірі народний депутат.


Раніше "Апостроф" повідомляв про скандал з резонансним голосуванням в комітеті Верховної Ради з питань фінансів і податків, в ході якого група депутатів від "Слуги народу" відмовилася підтримати позицію керівництва партії. Як відомо, Офіс президента зажадав від ряду депутатів фракції "Слуга народу" пройти перевірку на поліграфі через відмову підтримати законопроект №2047-д, який повинен ліквідувати фірми-посередники, які заробляють на операціях продажу-купівлі нерухомості через Єдину базу даних звітів про оцінку. Реальним бенефіціаром прибутку називають нардепа-мажоритарник Антон Яценко, який, за поширеною в ЗМІ інформацією, після голосування зустрічався з Ігорем Коломойським.

Колишній народний депутат Сергій Лещенко стверджує, що народним обранцям заплатили по 30 тисяч доларів за відмову від голосування.

Раніше народний депутат Яценко вже фігурував у скандалі через образи ветерана АТО, який захищав в тому числі Донецький аеропорт, Олега Гервасій. З цього приводу в соціальних мережах піднялася хвиля обурення.