RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Переформатування ДАБІ завершить реформи в галузі - Кудрявцев

Екс-керівник Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев, звільнений в грудні минулого року, вважає, що ДАБІ як "токсичний карально-вимагальний орган потрібно переформатувати" - і так оздоровити і реформувати будівельну галузь.

Про це повідомляє УНІАН.

"Потрібно позбутися від цього органу, який завжди буде асоціюватися з негативом і корупційними схемами", - зазначив він.

Він заявив, що має намір довести реформу, розпочату ним під час керівництва ДАБІ, до кінця.

Чиновник назвав кілька кроків, в яких, на його думку, має гостру потребу будівельна галузь - для початку потрібно змінити систему видачі дозволів і контролю за будівництвом - документи повинні видаватися автоматично. Причому, це не повинно бути спеціальною функцією ДАБІ або іншого органу, це проста адмінпослуга, яку можна отримати в електронному вигляді. Також необхідний новий формат контролю за будмайданчиками.

"Інспектор повинен приходити на будмайданчик всього 4-5 разів: на початковому етапі, на рівні кількох поверхів, потім - в кінці будівництва. Метою цих візитів повинна бути не зупинка будівництва, а видача припису щодо усунення порушень, якщо такі є. Якщо все йде добре, виконані умови всіх норм, забудовник легко отримує сертифікат про введення в експлуатацію. Цей документ також повинен бути звичайною адмінпослуг і видаватися в електронному вигляді. Хто буде перевіряти - питання для дискусії, але я б запропонував створити новий орган виключно для цієї функції", - пропонує Кудрявцев.