RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Шлях до колонізації України: Тимошенко закликала нардепів не підтримувати земельний проєкт

Юлія Тимошенко закликала парламент не підтримувати у першому читанні законопроект №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", за її думкою, ухвалення його фактично означатиме колонізацію України.

Про це лідер "Батьківщини" заявила під час виступу у Верховній Раді.

"Сьогодні на голосування ставиться той законопроєкт, який передбачає продаж землі, в тому числі іноземцям, та продаж в одні руки по 210 тисяч гектарів. Це означає, що той, хто у світі має більше грошей, зможе "мати" й Україну", – наголосила Тимошенко.

Політик закликала парламентарів не загострювати ситуацію та не провокувати народ, "який закипає". На думку Юлії Тимошенко, відкриття ринку землі можливо лише після проведення референдуму та вивчення міжнародного досвіду з цього питання.

"Я дійсно вірила в те, що всі важливі рішення ухвалюватимуться через референдум, як це передбачено у програмі президента. Сьогодні 75% людей згідно з опитуванням компанії "Рейтинг" виступають проти продажу землі", – зазначила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко обурилася, що розглядаючи таке важливе питання, владна більшість не дала слово аграріям, які категорично проти розпродажу землі. І без їхньої згоди ухвалювати це стратегічне рішення неприпустимо, вважає вона.

"Я буквально благаю кожного депутата: перед тим, як натиснути зелену кнопку, подумайте, як ви входите в історію України. Або як ті, хто руйнує Україну в стратегічній перспективі, або як ті, хто захищає її майбутнє. Не боротьба в залі важлива, а майбутнє нашої держави!", – підсумувала політик.