RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путінський депутат видав реальні плани Кремля в переговорах по Донбасу

Російський депутат Держдуми Констянтин Затулін розповів про плани РФ з приводу переговорів в нормандському форматі і планах Кремля.

Про це повідомляє політолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці в Facebook.

Політик виступив на каналі "Росія-1" із заявою, що вся Україна чекає зустрічі Зеленського ще з трьома президентами. За його словами, це ідея-фікс для українців. Затулін також навів приклад щодо вимоги України про звільнення Донбасу, після чого там планують провести вибори.

"Треба бути повним ідіотом, щоб не зрозуміти, що якщо ви збираєтеся, як це розповідають на всіх каналах вашого телебачення, зачистити Донбас, сперечаєтеся про те, чи потрібна система фільтраційна пауза або фільтраційні табори, потрібно всіх судити, чи просто вразити всіх, хто знаходиться на території нинішньої ЛДНР в правах, позбавити їх громадянських прав, або депортувати в Росію. І поки ця творча дискусія триває, ви одночасно розповідаєте: "Нам спочатку треба отримати контроль над кордоном". Хто ж вам його дасть з такими вашими ідеями", - заявив Затулін.

Голобуцький на це висловлювання наголосив у своєму пості, що ніхто не має ілюзій у зв'язку із зустріччю "нормандської четвірки".

"Звичайна чергова спроба Кремля змусити нас до капітуляції - яку поки успішно вдається пропихати українській владі як "дуже вигідну річ". Але на рахунок раціональних методів відновлення українського суверенітету на окупованих територіях - значить, Затулін прав іноді. Тому що в Україні досі повно, як їх визначив Затулін, "повних ідіотів", для яких не очевидна необхідність спеціальних заходів щодо "громадян ЛДНР" при поверненні з окупації ", - написав політолог.

Костянтин Затулін - перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками.

Як повідомляв "Апостроф", керівництво Росії, а також бойовики на окупованих територіях Донбасу вважають бажаним для себе сценарієм хаос в Україні з подальшим розпадом.