RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

За 4 роки зробити всі траси країни: радник прем'єра Голик розповів про амбітну мету уряду

Уряд має амбітну мета за 4 роки зробити всі траси країни.

Про це заявив радник прем'єр-міністра Юрій Голик в інтерв'ю 11 каналу (Дніпро).

"Ми впевнені, що це вийде. Адже ми побудували дуже багато доріг в межах населених пунктів, коли працювали в обласній адміністрації. Якщо порівнювати з будь-якою сусідньою областю, ніхто і близько не підібрався до нашого результату: є ми, а потім - всі інші. Цей результат потрібно екстраполювати на всю країну", - сказав Голик, який в 2015-2019 роках був радником голови Дніпропетровської ОДА.

За його словами, хорошим прикладом може служити траса Запоріжжя-Маріуполь. Як відомо, 70 км з 200 ремонтувалися три роки, решта 130 км були відремонтовані цієї осені за 68 днів.

"При цьому, швидкість не означає втрату якості. Швидкість означає зменшення вартості, тому що будується швидше", - упевнений Голик.

Також радник глави Кабміну повідомив, що в цьому році було продовжено капітальний ремонт траси Дніпро-Кривий Ріг, а в 2020-му буде відремонтована вся траса Дніпро-Миколаїв. Будівництво траси з Дніпра до Решетилівки (Полтавська область) триває. Відновлено роботи на об'їзній дорозі Дніпра.

Голик підкреслив, що ці плани здійсненні завдяки волі президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Олексія Гончарука, а також приходу на пост глави Укравтодору нового керівника - Олександра Кубракова.

"Це грамотна, професійна людина. Вперше в історії Укравтодору з'явився шанс, що дороги країни будуть зроблені", - сказав Голик.

Нагадаємо, що раніше Голик заявив про виділення Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) 900 млн євро на реконструкцію траси Київ-Одеса (М05) і будівництво об'їзної ділянки навколо Львова.