RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чому неможливий особливий статус для ОРДЛО: в Україні зробили важливе пояснення

Експерт громадської організації "Слово і Діло" та кандидат філософських наук Валентин Гладких пояснив, з яких причин особливий статус для територій окупованого Донбасу неможливий.

Своєю думкою з цього приводу він поділився в інтерв'ю "Апостроф".

"Ніякого особливого статусу в ОРДЛО бути просто не може. Тобто всі ті повноваження, які будуть дані органам самоврядування на території ОРДЛО, необоротно повинні бути дані і органам самоврядування по всій Україні, що саме зараз і відбувається в рамках реформи децентралізації з 2015 року", - пояснив експерт.

Крім того, Гладких вказав на ще один важливий момент.

"Донбас - це географічна назва, яке включає в себе частину Луганської області, частину Донецької області, частину Дніпропетровської області і частину Ростовської області Росії. Тому використовувати термін "Донбас" в цьому контексті очевидно неправильно. Правильніше говорити ОРДЛО (окремі райони Донецької і Луганської областей). Люди, які використовують слово "Донбас" в цьому контексті, займаються маніпуляцією", - зазначив він.

Детальніше про реформу децентралізації, читайте в матеріалі "Апострофа": Зима - префекти торжествують: як Зеленський вирішив зайнятися децентралізацією.