RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Повертають схеми: ЗМІ розповіли про призначення "старих кадрів" в ДАБІ

Міністерство розвитку громад та територій на чолі з Альоною Бабак продовжує курс попередників та ігнорує корупцію в Державній архітектурно-будівельній інспекції, за даними джерел у галузі, голова відомства підтримує екс-керівника ДАБІ Олексія Кудрявцева, незважаючи на ряд корупційних скандалів з його участю.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Наслідком цього, є провальний конкурс на голову ДАБІ та покладання обов’язків на Олександра Строкача, якого називають представником корупційного угруповання Кудрявцева. За певними даними, він багато років контролює діяльність державного органу. В Одеській області Строкач відновив на посаді одіозного директора Департаменту ДАБІ в Одеській області – Василя Буюклі, який отримав посаду не маючи ні фахової освіти, ні досвіду керівництва, як свого часу і сам Кудрявцев. Проте, на відміну від останнього, у Буюклі є справжній диплом про освіту", – йдеться у статті.

За даними видання, в "корупційному ланцюзі" відбувається боротьба за першість, і Буюклі вирішив цим скористатись – почав наповнювати регіон проблемними забудовами за досить.

"Як приклад, село Крижанівка, а фактично давно вже один з районів Одеси, розташоване на березі Чорного моря, котре є досить привабливим для забудовників. Саме в цьому селі вдалося збудувати ЖК "Мікрорайон Якоря". Свого часу Департаментом ДАБІ в Одеській області внаслідок виявлених порушень будівельні роботи зупинено, а реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт скасовано у 2017 році. Крім того, були скасовані містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, виданих відділом містобудування Лиманської районної державної адміністрації на вказаний об’єкт", – повідомляється у матеріалі.

За даними ЗМІ, замість усунення порушень та виправлення документації, забудовник скористувався загальновідомою схемою "чорних реєстраторів" та оформив право власності на об’єкт незавершеного будівництва на новостворену юридичну особу ТОВ "Якоря Ріелт".

"Чи здійснив Департамент ДАБІ в Одеській області свої повноваження по перевірці припису про зупиненню будівельних робіт? Чи може добились від забудовника усунення порушень при будівництві та виправлення містобудівної документації? Навпаки, Буюклі вирішив діяти на користь забудовника, та дозволив видати дозвіл на реконструкцію приміщень цокольного поверху в 4-х секційному 5-ти поверховому багатоквартирному житловому будинку", – пише видання.

Видання констатує, що така ситуація є наслідком бездіяльності міністерки розвитку громад та територій Альони Бабак.

"Виходить так, що Бабак - єдина міністерка, якій не вдалось впоратись з одним лише органом в її відомстві. Всі інші спроміглись замінити керівництво, вірно визначити пріоритети та розпочати реформи", – резюмується у статті.