RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Майже без змін: в Раду знову передадуть законопроект про легалізацію грального бізнесу, який був провалений

У вівторок, 14 січня, комітет Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики на засіданні прийняв рішення повторно винести на голосування відхилений раніше депутатами законопроект про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор (2285-д), внісши в нього лише дві правки.

Це випливає з аудіо стенограми засідання, розміщеної на сайті Комітету.

Дві згаданих правки стосуються підвищення віку гравця з 18 до 21 року, а також заборони розміщення гральних автоматів в окремо розташованих приміщеннях.

Судячи з безлічі зауважень депутатів - членів комітету, більшість істотних правок до законопроекту були проігноровані. Зокрема, не враховано правки щодо прийому ставок букмекерів на віртуальні події, відповідальності організаторів азартного бізнесу перед хворими лудоманією та інші.

В ході засідання комітету його голова Данило Гетманцев намагався неодноразово переконати нардепів, що правки будуть враховані при підготовці документа до другого читання.

Альтернативні версії законопроекту, зокрема - новий законопроект авторства Олександра Дубинського (2285-9) і законопроект, підготовлений Дариною Володиною (2285-10), обговорення яких також стояло на порядку денному, вважаються відхиленими, пояснили "Апострофу" в секретаріаті Комітету.

Таким чином, до Верховної Ради буде передано фактично той же законопроект, який раніше отримав негативну оцінку депутатів, з левовою частиною його недоробок.

Нагадаємо, 19 грудня минулого року депутати провалили голосування за законопроект, відправивши його на доопрацювання в комітет ВР.

Як раніше відзначав "Апостроф", багато з цих недоробок обумовлені тим, що законопроект писався під впливом лобістів, котрі намагаються відстояти інтереси грального бізнесу, зокрема - букмекерів.