RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Зеленський пішов на несподіваний крок по децентралізації в Україні

16 січня президент України Володимир Зеленський відкликав поданий ним раніше проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський прийняв таке рішення після того, як зустрівся з головою та заступниками голови фракції політичної партії "Слуга Народу". На зустрічі вони обговорили завершальний етап проведення децентралізації в Україні.

Зокрема, мова йшла про створення в Україні системи спроможних місцевих громад. Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з дієвими конституційними механізмами захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян.

Як інформував "Апостроф" раніше, зміни до Конституції України, які стосуються процесу децентралізації, були ініційовані командою президента Володимира Зеленського відразу з кількох причин. Законопроект Зеленського в значній мірі збігається з проектом Петра Порошенка 2015 року, незважаючи на те, що зараз з його критикою виступають в тому числі депутати від "Європейської солідарності". При цьому в законопроекті Зеленського, на відміну від проекту Порошенка, немає норми про особливий статус ОРДЛО.