RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Зеленський прийняв несподіване рішення щодо візиту на Всесвітній форум пам'яті Голокосту

Президент Володимир Зеленський і делегація України вирішили відмовитися від участі у Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту.

Про це повідомляють на сторінці Офісу президента в Telegram.

Гарант зазначив, що після прильоту до Ізраїлю дізналися, що на форумі, через величезний інтерес до події, обмежена кількість місць і туди важко потрапити багатьом, хто пережив цю страшну трагедію.

"Вирішили передати моє місце і місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду. Вважаю, що це правильно. До того ж це жодним чином не відміняє вшанування пам'яті жертв однієї з найстрашніших трагедій ХХ століття делегацією України. Братимемо участь у всіх передбачених заходах і проведемо заплановані зустрічі з президентом, прем'єр-міністром і спікером Кнесету Держави Ізраїль", - йдеться в повідомленні.

Також в Офісі президента наголосили, що на основний захід повинні потрапити ті, хто на це більше заслуговує. Ті, хто скоїв найбільший подвиг - зберіг життя тоді, коли його практично неможливо було зберегти.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що його зустріч з главою РФ Володимиром Путіним в рамках Всесвітнього форуму Голокосту в Ізраїлі зараз не запланована.