RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Необхідно для миру між конфесіями: Новинський висловився про важливість рішення КСУ щодо "антицерковного закону"

Конституційний суд України може прийняти рішення за поданням депутатів щодо "церковного закону", яке може в підсумку відновити міжконфесійний діалог і роботу Всеукраїнської ради церков.

Про це повідомив народний депутат Вадим Новинський в коментарі журналістам, відео було опубліковано на його сторінці в Facebook.

"Звичайно, для встановлення миру між конфесіями скасування цього закону є важливою. Це дозволить прибрати бар'єри, які існують, це дозволить нормально спілкуватися в рамках Всеукраїнської ради церков, діалог буде продовжений", - заявив Новинський.

Також депутат розповів про діяльність Української православної церкви, яка, за його словами, за попередньої влади піддавалася гонінням.

"Важливо, що тільки Українська православна церква, незважаючи на гоніння з боку попередньої влади, здійснює свою діяльність на всій території України - і в Криму, і на непідконтрольній території Донбасу. Вони не втекли звідти, церква є містком для тих українців, які живуть на непідконтрольній території і продовжує свою миротворчу діяльність, незважаючи на те, що її намагалися зробити знаряддям політичної боротьби", - додав він.