RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся гучний скандал через образу військових: готуються жорсткі заходи

Представники фракції "Слуги народу" у Верховній Раді запропонували посилити покарання за образи військовослужбовців. Така пропозиція з'явилася після образливого поста в соцмережі радника колишнього президента України Петра Порошенка Юрія Бірюкова щодо військових, які голосували за чинного главу держави Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Громадське".

У своєму пості Юрій Бірюков назвав "виродками" військових, які проголосували за президента Зеленського. Через деякий час він видалив цю публікацію і написав пост з вибаченнями.

На різке висловлювання колишнього радника Порошенка відреагували народні депутати від "Слуги народу". Заступник голови фракції Олександр Корнієнко на засіданні погоджувальної ради зауважив, що під час обговорення в соціальних мережах в річницю президентської кампанії підвищується градус обговорення і з'являється "мова ненависті".

"У нас знову лунають заклики різні, звучать образи в сторону, зокрема, військовослужбовців, і це роблять люди, пов'язані з колишнім верховним головнокомандувачем. Це теж неприйнятно, ми вважаємо. І у нас є пропозиція до обговорення - посилити відповідальність за образи і наклеп в сторону військовослужбовців, вивести це окремим пунктом", - сказав Корнієнко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський зареєстрував законопроект, яким, зокрема, забороняється використання в Україні гімну Німецької імперії (Третього Рейху), який не змінювався з 1922 року і використовується в Німеччині до сих пір.