RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні набирає обертів "зачистка" важливого фінансового органу: чим це загрожує

В Україні планують реорганізувати державну аудиторську службу, в ході чого буде звільнено кілька тисяч працівників відомства.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на job-sbu.org.

Так, відповідною постановою Кабінету Міністрів Державну аудиторську службу реорганізовано в Офіс фінансового контролю зі статусом інспекції та скорочено чисельність працівників на 30% до 2,3 тис. людей при первісному штаті в 3,3 тисячі чоловік.

Крім того, в лютому 2020 року урядом затверджено положення про Офіс фінансового контролю, при цьому планується ліквідувати територіальні органи, а це додатково ще 1,9 тис. працівників.

При цьому відомо, що масове скорочення фахівців буде проведено вже в березні.

Таке скорочення фахівців призведе до масштабної втрати бюджетних ресурсів, стрімкого зростання зловживань у фінансовій сфері та розкрадання бюджетних коштів і майна.

При цьому, правоохоронні органи не зможуть ні зупинити, ні виявити порушення, оскільки проведення заходів фінансового контролю не відноситься до їх компетенції.

А також неминуче станеться втрата контролю над місцевими бюджетами.

Детальніше про те, які великі зміни чекають всіх українських силовиків, читайте в матеріалі "Апострофа": Силовиків України чекають великі зміни: екс-СБУшник про найцікавіші і скандальні речі.