RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Про що заявив новий прем'єр-міністр України в Раді: головні тези та відео виступу

Призначений Верховною Радою прем'єр-міністром України Денис Шмигаль, який замінив на посаді Олексія Гончарука, що подав у відставку, означив пріоритети нового Кабміну і пообіцяв повернути Крим і Донбас.

Про це новий прем'єр заявив під час виступу у Верховній Раді.

"Посада прем'єра - не просто честь, а й велика відповідальність", - підкреслив Денис Шмигаль в своїй промові з трибуни Верховної Ради.


За його словами, головні проблеми, які доведеться вирішувати уряду - це тарифи, енергетика і падіння виробництва.

Денис Шмигаль також назвав пріоритетні напрямки нового Кабміну, якими повинні стати децентралізація, створення інвестиційного клімату, реформа медицини і освіти. "Медреформа повинна бути для людей, для медиків і принести результат", - зауважив, зокрема, він.

Однією із стратегічних цілей уряду прем'єр назвав підвищення пенсій. Однією з найважливіших завдань - посилення економічного блоку уряду.

"Терпіння народу закінчується. Реформи потрібні були на вчора", - підкреслив Шмигаль.

У відповідь на поставлене йому питання про ринок землі і торгівлі з Росією, Шмигаль пообіцяв пізніше представити програму уряду. У ній, за його словами, особливу увагу буде приділено промислового виробництва, агропрому і соціальних питань.

У своїй промові новий прем'єр-міністр окремо звернув увагу на оборонний сектор, підкресливши при цьому, що ставить собі за мету повернути Крим і Донбас.

Як повідомляв "Апостроф", в комітеті з питань правоохоронної діяльності рекомендували Верховній Раді висловити недовіру генпрокурору Руслану Рябошапці, чутки про звільнення якого ходили вже давно.