RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Заручився сильною підтримкою: спливли важливі деталі про головного претендента на місце Гончарука

В полі публічних обговорень кандидатур нового прем'єр-міністра залишився лише один політик - віце-прем'єр-міністр з розвитку громад і територій Денис Шмигаль, якого пов'язують з олігархом Рінатом Ахметовим.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" Другий Кабмін Зеленського: на кого зробив ставку президент.

Джерела видання уточнюють, що Шмигаль, який раніше працював в структурах Ахметова, а потім очолював Івано-Франківську ОДА, став компромісною фігурою між олігархами та Офісом президента. При цьому рішення про висунення його в претенденти на посаду глави уряду було спущено на обговорення до Верховної Ради з Офісу президента, і багато депутатів були не в курсі про цю кандидатуру.

"Все вирішується в Офісі президента, там складають списки, там проводяться співбесіди", - заявив депутат "Слуги народу".

Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень вказали, що Івано-Франківська область під керуванням Шмигаля була другою в країні за ініціативністю і активністю, а щодо його роботи під керівництвом Ріната Ахметова в структурах ДТЕК вказується, що можливий вплив олігарха на дії майбутнього прем'єра не обов'язково буде негативним.

Денис Шмигаль на посаді директора Бурштинської ТЕС зі структури ДТЕК Ахметова

"Ахметов надавав майданчик для уряду Гончарука, щоб політики могли донести свою позицію. Зеленський в свою чергу намагається тримати баланс між усіма олігархами ... Президент намагається олігархів врівноважити і одночасно не підігрувати комусь одному з них. А Ахметов завжди дружив майже з кожною владою", - наголошується в статті.

Уточнюється, що призначення Шмигаля буде не єдиною зміною в Кабінеті міністрів і структурі правоохоронних органів. Зокрема, очікуються відставки генерального прокурора Руслана Рябошапки і глави НАБУ Артема Ситника.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі деталі щодо біографії і декларації головного претендента на посаду глави українського уряду Дениса Шмигаля.