RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Я не був нічиїм слугою: про що сказав Рябошапка на засіданні Ради, відео

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка на позачерговій сесії Верховної Ради, на якій очікується голосування за його відставку, назвав своє можливе звільнення помстою за спробу навести порядок в країні.

Про це генпрокурор заявив в своєму виступі з трибуни Ради.

"Я не знаю яке буде рішення, але я здогадуюся", - сказав на початку своєї промови Руслан Рябошапка.

Потім він перерахував досягнення генпрокуратури - переатестацію прокурорів, справи проти незаконного ігрового бізнесу, незаконних вирубок лісу, справи проти корупціонерів.

За словами генпрокурора, він провів реформу прокуратури, яка пройшла наймасовіше очищення в історії України. Зокрема, за підсумками атестації були звільнені 729 співробітника, яких Рябошапка вважає негідними працювати в правоохоронних органах.

Він заперечує, що якісь справи втрачені, а своє звільнення він пов'язує з тим, що йому мстять за спробу навести порядок в країні. "Я не був нічиїм слугою. Я був і залишаюся незалежним", - підкреслив генпрокурор.

"Я йду, але йду для того, щоб повернуться", - сказав на завершення свого виступу Руслан Рябошапка і покинув зал засідань Ради.

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський вважає, що генеральний прокурор Руслан Рябошапка не показав на своїй посаді необхідний результат.