RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Міша і "діти": стали відомі підсумки зустрічі Саакашвілі з "слугами народу"

На зустрічі з представниками фракції "Слуга народу", яка формує більшість у Верховній Раді, екс-президенту Грузії і колишньому керівнику Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі не вдалося переконати депутатів проголосувати за його призначення віце-прем'єром.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці глава парламентської делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько.

"Дуже цікава була зустріч, враження таке, що у більшості нашої фракції немає ще точного розуміння і підтримки кандидатури Міхеїла Саакашвілі, проте його харизма і все, що він розповідав, дало багато відповідей. Зокрема, людей цікавило, наскільки він буде конфліктним, скандальним, як він буде співпрацювати з Володимиром Зеленським. Багатьох цікавить наскільки він буде підтримувати нашу команду, а не грати проти", - розповіла вона в своєму відеоблозі в соцмережі.

За її словами, окремим питанням були його відносини з міністром Аваковим, на що Саакашвілі переклав відповідальність за всі попередні призначення в Кабміні на президента і його команду та зауважив, що планує працювати в рамках запропонованих йому повноважень - у сфері реформ в країні і переговорів з міжнародними кредиторами, зокрема з МВФ.

Як повідомили поінформовані співрозмовники "Української правди" в фракції "Слуга народу", у Міхеїла Саакашвілі поки немає необхідної підтримки більшості депутатів, а після зустрічі з ним деякі розчарувалися.

"Ті, хто сумнівалися, - стали проти. Ми ж тут не діти - Міша хоче прем'єрство", - зауважило джерело видання.

Таким чином Міхаель Саакашвілі доведеться збирати голоси з інших фракцій.

"Якщо він переконає інші фракції і переконає тих, хто ще сумнівається - на наступному тижні може бути голосування щодо його кандидатури", - зауважив той же співрозмовник.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 24 квітня, народні депутати зібралися на позачергове засідання Верховної Ради України.