RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Стало відомо про отримання політпритулку в Росії скандальним екс-регіоналом

Дипломати в консульстві РФ в Харкові заявили, що колишній народний депутат Верховної Ради України від "Партії регіонів" Дмитро Святаш отримав притулок в Росії.

Про це повідомляє сайт міста Харкова з посиланням на дипломатичні джерела.

Зазначається, що Святаш через свою дружину скористався російською програмою "Співвітчизник", згідно з якою будь-який українець може отримати паспорт РФ за спрощеною процедурою.

Також стала відома нова адреса колишнього українського депутата - він тепер проживає в місті Липецьку, на вулиці Гагаріна.

"У РФ я перебувала з приватними візитами в 2016 2017, 2019 роках. Мій чоловік Святаш Дмитро Володимирович відвідував РФ з приватними візитами місто Москву, Воронеж, Щебекіно з 2003 року по 2019 року щорічно", - написала дружина Святаша Анжеліка в заявці на російське громадянство.

Уповноважені органи РФ затвердили заявки сім'ї Святаш.

"З огляду на Вашу освіту і стаж роботи, вважаємо за доцільне узгодити Вашу заяву і пропонуємо самостійний пошук варіантів зайнятості за сприяння міської та районних центрів зайнятості населення", - сказано у відповіді дружині Святаша.

На початку жовтня 2019 року прокуратура Києва оголосила підозру Святашу в провадженні у ч. 4 ст. 190, ч.1 ст. 366-1 КК України по заволодінню 1,1 млрд гривень коштів "УкрСиббанку" на користь групи компаній "АІС". У листопаді 2019 року Святаша оголосили в розшук.

"Святаш втік до Росії взимку цього року, через те, що його оголосили в розшук. Його дружина поїхала в РФ через Гоптівку в лютому, а дітей відправили через Мінськ до Росії в кінці грудня", - заявили в правоохоронних органах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прокуратура завершила слідство у махінацій менеджментом групи "АІС", бенефіціарами якого є екс-нардепи "Партії Регіонів" Дмитро Святаш і Василь Поляков, матеріали цієї справи передали до суду. Суд дав дозвіл на арешт колишніх депутатів.