RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Мають особисті інтереси: стало відомо, хто гальмує ліквідацію ДАБІ

Представники Кабінету міністрів України, а також глава Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе мають особисті інтереси в будівельній галузі, і можуть бути причетні до гальмування ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції. Це блокує проведення реформи в цілому.

Про це йдеться в матеріалі "Брати Горови зібрали "команду рятувальників" для ДАБІ" видання "Апостроф".

Зазначається, що до приходу у владу міністр розвитку громад і територій Чернишов був забудовником, також ЗМІ писали про його зв'язки з київськими забудовниками. Тим часом захисники ДАБІ спираються саме на думку забудовників, які нібито повинні підтримувати реформу. Також, на думку ряду політиків, лобі братів Горових вже намагається запускати корупційні скандали щодо реформаторів і, зокрема, ініціаторів ідеї з ОПУ. Про це, зокрема, заявляв перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов.

"Це вже питання принципове. Ми дотиснемо. Це буде успішний кейс по боротьбі з корупцією", - заявляв він.

У той же час журналісти пишуть, що перезавантажувати будівельну галузь треба повністю, щоб очистити її від корупціонерів на всіх рівнях, тобто варіант зі збереженням ДАБІ суперечить самій ідеї реформи.

"Єдиний спосіб назавжди покінчити з корупцією в будівництві - це повний і остаточний демонтаж системи з зачисткою кадрів і створення нової системи одержання дозволів на будівництво та контролю за ним з мінімальною роллю в ній чиновників і максимальною автоматизацією. Тільки тоді будівництво перестане бути годівницею для чиновників і наближених до них осіб", - пишуть журналісти.