RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зеленський висловився про різкий стрибок захворюваності коронавірусом в Україні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що тримає під контролем ситуацію з поширенням коронавірусу в країні.

Про це повідомляють на сайті глави держави.

"Вже третю добу у нас значно вища кількість лабораторно підтверджених випадків зараження. Я просив визначити причину і очікую від вас прогнозів і рішень", - заявив гарант на нараді з Кабміном і правоохоронними відомствами.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що занепокоєння викликає підвищена кількість госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, число пневмоній і збільшення виявлених випадків зараження.

"Причини для паніки немає, але є "дзвіночки", які вимагають реакції", - підтримав Степанова прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він також запропонував визначитися з моделлю посилення контролю заходів адаптивного карантину.

"Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт - місця, де може бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення - на установах і платформах, які повинні забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів", - зазначив Зеленський.

Шмигаль підкреслив, що міжнародний досвід показує дієвість адміністративної відповідальності.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко доповів, що за час карантину було складено понад 12,5 тисячі адміністративних протоколів за порушення вимог безпеки, суди винесли рішення про штрафи на 4,5 млн гривень.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу в Україні зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусу - захворіло 753 особи.