RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Командування ЗСУ хотіло заробити на військових - вимагали мільйон "відкату"

Правоохоронці викрили факти вимагання та одержання неправомірної вигоди службовими особами командування Медичних сил Збройних Сил України та Державної інспекції енергетичного нагляду України. Чиновники отримали "відкат" в розмірі майже 1 мільйон гривень від підприємства, яке планувало постачати медичні маски для військовослужбовців ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, начальник управління командування Медичних сил Збройних Сил України у змові з офіцером медичної служби однієї з бригад ЗСУ, а також співробітником відділу Державної інспекції енергетичного нагляду України та цивільною особою одержали від підприємства "відкат" за забезпечення перемоги у закупівлі медичних масок для потреб військовослужбовців ЗСУ. Зловмисники оцінили розмір "винагороди" за сприяння з розрахунку 1 гривня за поставку 1 маски.

Чиновників затримали 17 серпня під час отримання першої частини неправомірної вигоди - 400 тис грн, яку того ж дня розподілили між собою та використали для укладення різного роду цивільно-правових угод і для задоволення особистих потреб.

"19 серпня 2020 року після передачі другої частини неправомірної вигоди в розмірі 598 тис. грн посадовця Медичних сил ЗСУ, військовослужбовця та двох цивільних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Двоє військовослужбовців поміщені до гауптвахти Центрального управління ВСП ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

В рамках слідства проведено 13 санкціонованих судом обшуків у фігурантів кримінального провадження, під час яких виявлено частину грошових коштів, що були передані раніше.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві правоохоронці затримали радника директора одного з державних підприємств Державного агентства резерву України під час отримання 1 млн гривень хабара. Він вимагав його за надання підроблених документів, що дають право отримати зерно зі складів державного підприємства.