RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У конкурсі на управління активами "УМХ" просувають структуру Курченка - розслідування

З подачі представника Офісу президента України, медіахолдинг "УМХ" Сергія Курченко може бути відданий в управління компанії, яка управляється його людьми.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа": Медіахолдинг Курченко хочуть віддати підконтрольній йому ж структурі.

АРМА призначило повторний конкурс на управління активами "УМХ". Конкурс в червні був скасований і група "1+1 media", яка прийняла в ньому участь, заявила про тиск на АРМА.

На Банковій це питання було віддано раднику глави ОПУ Михайлу Подоляку - на ньому Єрмак нібито "замкнув" всю інформполітику президента.

Подача заявок на повторний конкурс на управління активами "УМХ" завершилася 28 серпня і перемогу в конкурсі, як пишуть журналісти, можуть віддати ТОВ "Видавництво Український медіа дім".

ТОВ "Видавництво Український медіа дім" зареєстровано в 2016 в Києві на вулиці Амосова, 4 на Віктора Покатілова і пов'язана з "УМХ", що зазначено на сайті холдингу. Журналісти виявили, що керівник ТОВ "Видавництво Український медіа дім" Денис Юморанов - адвокат об'єднання Gestors, яким керує адвокат Курченко Віталій Махінчук. "Видавництво Український медіа дім" видає частина видань УМХ, що не передані АРМА: "Футбол", "Кореспондент", "Орхідея", TV.ua, Smak.ua, iSport.ua, Kolobok.ua, Vgorode.

У протоколі засідання тендерного комітету АРМА зазначено зауваження члена комітету Володимира Рудніченко, що "ТОВ "Видавництво Український медіа дім" є власником ресурсу korrespondent.net, що входить до групи УМХ".

За результатами першого конкурсу в АРМА засумнівалися в доброчесності "Українського медіа вдома", бо компанія вказала, що в її штаті працює 246 співробітників, хоча за виписками витрати на зарплату - 310 тисяч гривень на місяць (зарплата одного працівника 1260 грн).

Згідно з умовами конкурсу на управління активами "УМХ", одним із критеріїв, яким повинен відповідати претендент, є незалежність учасника від "УМХ". Журналісти зазначають, що ТОВ "Видавництво Український медіа дім" не зможе підтвердити незалежність від "УМХ", проте в Офісі президента України можуть вплинути на рішення.

"Невідомо, які відбулися домовленості Офісу президента з Сергієм Курченком, але радник глави ОП Михайло Подоляк активно нав'язує АРМА саме "Український медіа дім" в якості необхідного переможця в конкурсі управителя УМХ. Чим це закінчиться - поки незрозуміло", - розповів журналістам джерело в ОП.