RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Заяви секретаря РНБО можуть сприяти розпалюванню міжконфесійної ворожнечі - Новинський

Заяви секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, які можуть бути спрямовані проти Української православної церкви, можуть сприяти розпалюванню міжконфесійної ворожнечі в суспільстві.

Таку думку в Facebook висловив народний̆ депутат Вадим Новинський, коментуючи слова Данилова про нібито причетність певних релігійних організацій в Україні до гібрідной̆ війні і просування ідей "русского міра" і активізації такої діяльності напередодні виборів до місцевих органів самоврядування.

На думку народного депутата, такі заяви є спробою повернутися до методів пропаганди, "якими керувалася колишня влада".

"На відміну від Турчинова (екссекретар РНБО Олександр Турчинов) Данилов не відкрито атакує Українську Православну Церкву, але говорить про якісь "релігійні організації", які ініціюють конференції, форуми і хресні ходи, будучи при цьому "інструментом гібридної війни і руского міра". Данилов своєю заявою лукаво натякає, провокує. Він не може не розуміти, що подібні заяви розпалюють міжконфесійну ворожнечу в суспільстві, яка, здавалося б, стихла з приходом президента Зеленського", - зазначає політик.

При цьому Новинський ставить під сумнів те, що позиція Данилова узгоджена з президентом.

"Цікаво, чи узгодив пан Данилов свою заяву з Володимиром Зеленським? Або в нашій країні кожний секретар мислить себе Генеральним секретарем?", - іронізує нардеп.