RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Чиновники ДАБІ вчинили злочин, дозволивши будівництво в Пущі Водиці - нардеп Бурмич

Посадові особи ДАБІ дозволили незаконне будівництво в Пущі Водиці.

Про це повідомив народний депутат "Опозиційна платформа - За життя" Анатолій Бурмич, який направив щодо цього депутатське звернення до правоохоронних органів.

"Київ завжди славився своєю барвистістю і зеленню, історичні будівлі тонули в смарагдових кронах, які надавали затишок і комфорт жителям міста. Однак минав час і затишок, і комфорт виявилися непотрібними новому поколінню керівників міста. Парки і сквери почали активно забудовуватися, і замість зелених смарагдів виникли сірі скам'янілості. Одними з останніх легких Києва до теперішнього часу залишалася Пуща-Водиця, де все ще можна було подихати свіжим повітрям, а не токсичними газами, однак і сюди добралася державна рука жадібності і беззаконня", - зазначив він.

Бурмич запевнив, що Державною архітектурно-будівельною інспекцією України було видано дозвіл на виконання будівельних робіт на будівництво індивідуальних малоповерхових житлових будинків на вул. Миколи Юнкерова, 37 в Оболонському районі Києва.

"Однак мене зацікавила законність дій посадових осіб ДАБІ та забудовників, і після аналізу наданих мені ДАБІ, не в повному обсязі до речі, документів, стало очевидним, що дії її посадових осіб носять характер не тільки непрофесіоналізму, а й злочинних дій. Дане твердження обгрунтовується мною тим, що дозвіл видано ТОВ "ПУЩА білдінг", однак користувач земельної ділянки відповідно до інформації з реєстру речових прав є ТОВ "Науково-виробниче підприємство" Укрсервісбуд", - пояснив депутат.

За словами Анатолія Бурмича, згідно зі ст. 1 Закону України "Про архітектурну діяльність", замовник - фізична або юридична особа, яка має у власності або в користуванні земельну ділянку, подала у встановленому законодавством порядку заяву (клопотання) про його забудову для здійснення будівництва або зміни (у тому числі шляхом знесення) об'єкта містобудування.

Пунктом 5 Порядку виконання підготовчих і будівельних робіт, який визначає механізм придбання права на виконання підготовчих і будівельних робіт, будівельні роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

"Таким чином основною кваліфікуючою ознакою замовника є наявність в його власності або користуванні земельної ділянки. Отже, чиновники ДАБІ протиправно видали дозвіл ТОВ "ПУЩА білдінг", а не ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Укрсервісбуд". В рамках законодавства дії посадових осіб ДАБІ містять ознаки злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу України, а саме - зловживання владою або службовим становищем. Саме тому, з метою повного і всебічного аналізу дій посадових осіб ДАБІ та усунення порушень я направив депутатське звернення до правоохоронних органів", - підсумував парламентарій.