RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Україна припинить авіасполучення з низкою країн через мутації COVID-19: названо ймовірні терміни

Україна планує обмежити авіасполучення з Великою Британією та з іншими країнами, де виявили новий мутований штам коронавірусу, до 1 січня 2021 року. Відповідне рішення вже напрацьовано, його ухвалять найближчими днями.

Про це повідомляє видання "Обозреватель" з посиланням на власні джерела в уряді.

В уряді заявили, що такі обмеження варто розглядати як тимчасовий період для того, щоб зрозуміти, наскільки агресивною є ця мутація і які саме наслідки викликає у хворої людини.

"До 1 січня обмежимо авіасполучення. Можливо, у багатьох країнах є така мутація. Це час, щоб з'ясувати, чи є такий вірус десь ще. Йдеться про зміну утворень на оболонці, мутації в геномі, але закодовані в білку. Це нібито призводить до більш легкої передачі вірусу, але немає доказів щодо важкої клініки. Рішення практично напрацьовано, сьогодні-завтра повинні ухвалити", – уточнило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", після повідомлення про новий штам коронавірусу, який виявили у Великій Британії, більше 20 країн світу призупинили транспортне сполучення з країною.

До слова, директор департаменту пандемій та епідемій ВООЗ Сільві Бріан заявила, що нова мутація коронавірусу, через яку ЄС готовий закрити пасажирське сполучення з Великобританією, вказує на те, що COVID-19 пристосовується до організму людини.