RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Влада України затіяли з екс-піарником Януковича проект на мільйони євро: деталі скандалу

В Україні ініціюють організацію в 2021 році медіапроекту "Еuronews Ukraine", за яким стоїть Валід Арфуш, колишній піарник президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомляють на сайті Realist.

Про другий "заході" Україна на Еuronews оголосив на засіданні уряду міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко. Хоча пропозиція не була мотивована, а країні не вистачає грошей на боротьбу з коронавірусів, прем'єр Шмигаль з ним все одно погодився.

За цією ініціативою стоїть колишній піарник Януковича Валід Арфуш, який раніше не став фігурантом кримінальної справи тільки через недбайливих українських слідчих, яких мало цікавило, як з бюджету вимили 10 млн євро для проекту, який не приніс Україні нічого, крім ганьби.

"Валід Арфуш уже раз втридорога продав Україні Еuronews. А зараз побачив на чолі уряду лохів, яким можна вдруге втюхати той же товар - завдяки всього лише одному інтерв'ю з нашим президентом", - розповідає виданню джерело, добре знайомий з історією створення та безславного провалу української редакції Еuronews.

За його словами в асоціацію Еuronews входять телекомпанії з багатьох країн Європи, але управління роботою і грошима здійснюється незалежним і непідзвітним нікому топ-менеджментом.

"Їхнє завдання - "мотивувати" українських чиновників і принести якомога більше грошей менеджменту Еuronews. І, як ми бачимо, Арфушу це прекрасно вдалося з Колесніковим і Януковичем, а зараз він вирішив по другому колу зайти на той же бюджет - але вже з Ткаченко і Зеленським", - стверджує джерело.

Хоча на особистості Валіда Арфуша, який допомагав прийти до влади Януковичу і займався цензурою в ЗМІ, зібралося багато негативу, він відвідує Офіс президента і Міністерство культури

"Невже наша влада настільки тупа і безвідповідальна, що знову готова наступати на ті ж граблі !" - задається питанням джерело.

Як повідомляв "Апостроф", представник Всесвітньої організації охорони здоров'я висловив стурбованість з приводу того, що Кабінет міністрів України виділяє 125 млн гривень на експериментальні ліки від COVID-19.