RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У МОЗ розповіли, чи доведеться українцям платити за вакцину від коронавірусу

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що українці будуть отримувати безкоштовно всі вакцини проти коронавірусу, кількість виявлених випадків хвороби в Україні знову почала зростати.

Таку інформацію він озвучив на щоденному брифінгу у четвер, 31 грудня.

За його словами, препарат китайської компанії "Сіновак", про постачання якого стало відомо напередодні, не єдина вакцина, яку будуть закуповувати за державні кошти.

"Усі вакцини, всі без винятку, які купуються за державні кошти, будуть абсолютно безкоштовними для всіх українців. Це стратегія Міністерства охорони здоров'я, затверджена президентом України Володимиром Зеленським. Ми повинні забезпечити відповідний доступ до вакцин для всіх без винятку громадян України", – підкреслив Степанов.

Також Степанов додав, що наразі МОЗ завершує фінальну стадію підписання договорів з провідними світовими компаніями-виробниками вакцин від коронавірусу.

Як повідомляв "Апостроф", Україна підписала контракт на постачання китайської вакцини "Коронавак" проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech, першими щеплення отримають лікарі, що працюють з хворими на COVID-19, українці, що живуть у будинках престарілих, і ті, хто бере участь в Операції Об'єднаних сил.